Korona

Kjære korpsforeldre og musikanter! 
I lys av råd fra myndighetene og anbefaling fra Norsk Musikkorps Forbund har styret i Uranienborg skolekorps besluttet at alle korpsaktiviteter (både samspill og individuelle spilletimer) avlyses med umiddelbar virkning og minst til over påske. 

Superinstruktørene vil kunne legge til rette for fjernundervisning, og vil sende ut melding om dette når tekniske løsninger er avklart. 

Vi vil komme tilbake med nærmere informasjon etter hvert som situasjonen utvikler seg. Vi benytter samtidig anledningen til å oppfordre alle til å øve hjemme! 

Mvh styret i Uranienborg skolekorps

Toner fra filmens verden – praktisk info til musikanter og foreldre

Program, tirsdag 3. mars

Strykere – oppmøte kl 14:45 – prøver på scenen kl 15:00

Hovedkorps – oppmøte kl 15:00 – prøver på scenen kl 15:15

Aspirant og Junior – oppmøte kl 17:00 – prøver på scenen kl 17:15 – 18:00


Program, onsdag 4. mars

Strykere – oppmøte kl 16:15 – prøver på scenen fra kl 16:30

Hovedkorps – oppmøte kl 16:15 – prøver på scenen fra kl 16:30

Junior og aspirant – oppmøte kl 17:15 – prøver på scenen fra kl 17:30


Alle korpsbarn spiller begge dager, uavhengig av når foreldre/foresatte skal se på konserten. Alle barn, også aspirantene, må være på Sentralen helt til konserten er slutt. Konserten avsluttes ved at alle korpsbarn kommer opp på scenen og mottar applaus.


Alle grupper må spise før de møter på Sentralen og de som ikke har tid til det må medbringe egen matpakke og vannflaske. Vi håper å kunne servere litt drikke og snacks, men det er ikke sikkert vi får til.

Ta kontakt med Tai Grung dersom det er spørsmål eller bidrag å komme med.

Vår- og sommer semester 2020

Oppdatert program for vår- og sommer semesteret finner du i vår arrangementskalender i hovedmenyen. Vi oppdaterer så snart vi har detaljer på plass og endringer legges fortløpende ut som nyheter på forsiden. Følg med!

Julekonsert 6. desember

Torsdag 6. desember – Julekonsert i Uranienborg kirke (NB: HK og jr)

Obligatorisk oppmøte hovedkorpset og jr kl 15:00 i kirken. Alle som er elever på Uranienborg skole har fått fri av rektor. Vær snill å ikke kom for sent.

Prøvene er ferdig kl 16:30 Konserten starter kl 17:00

Julegrantenning på Uranienborg Skole

Onsdag 5. desember – Julegrantenning på skolen

Bli med på koselig førjulsmarkering! FAU inviterer elever, foreldre og lærere til julegrantenning på Uranienborg skole.

Obligatorisk oppmøte kl 17:30 på Harelabben for de som skal spille (HK og de av Jr som har lyst). Vi får tilgang til skolen eller et annet bygg for å legge fra oss instrument-kassene. Spilling ca kl 18:00 (5-6 sanger spilles fra juleheftet. Jr kan være med på to av sangene Deilig er jorden og Så går vi rundt om en enebærbusk). Ferdig ca kl 18:30. NB: Samspill hovedkorps i kirken umiddelbart etter dette.

NB: I år stiller korpset med salgsbod i skolegården med gløgg, kaffe og kaker – vi trenger et bidrag til salg per familie! 🙂

PROGRAM
✓ Korpset spiller
✓ Sanginnslag fra 2. klasse som også ønsker velkommen
✓ Kort hilsen fra rektor – julegrantenning
✓ Vi går rundt juletreet
✓ Korpset selger kaker og kaffe

Tradisjon tro, bygger vi isvarder og plasserer ut islykter i skolegården. Vi oppfordrer derfor alle til å ta med seg én eller flere isblokker eller islykter.

Isvardebyggingen og utplassering av islykter begynner kl 17.30.

Ta på varme klær og nisselue!

Velkommen!

ISTIPS!
Isvarde Frys vann i en 1-liters melkekartong. Tilsett gjerne vannmaling, konditorfarge eller glitter. Kartongen trenger omtrent ett døgn i fryseboksen for å bli gjennomfrossen. Løsne isen fra kartongen ved å skylle den med varmt vann. Er det minusgrader ute, kan man ”lime” isblokkene sammen med vann. Legger man dem som murstein, kan man bygge høy! Islykt Frys vann i en eller annen form, og pass på å helle ut vannet i midten før alt er frosset. Bruker du kokt vann vil lykten få færre bobler. For å få ut vannet, må du lage et hull i isen. Når du har helt ut vannet, kan du lage hullet større og penere om du ønsker. Med litt kaldt vann kan du kan gjøre kanten glatt og skylle vekk evt knust is som har festet seg på lykten. Etter at den er ferdig, kan islykten oppbevares i fryseboksen eller ut i kulda frem til den skal brukes. Som form kan du for eksempel bruke en ballong. Bruker du ballonger med vann kan du forme lykten ved å sette ballongen i en skål. Hvor full du fyller ballongen og hvor stor luftboble du har også betydning for hvordan formen blir. Det går også an å bruke plastkopper, -skåler eller melkekartonger. Med minus grader ute, kan man bruke en bøtte (lekebøtte, vaskebøtte, matemballasje el. av plast). Bøtta må være rett eller være videst i toppen, for at det skal være mulig å få isen ut. Fyll bøtta nesten full med vann og sett den ut. Hvor lenge bøtta må stå ute, kommer an på hvor stor bøtta er og hvor kaldt det er. Er det ti minus så kan det hende en 10 liters bøtte er ferdig etter 24 timer om den står fritt. Det kan også ta flere netter, men pass på at vannet ikke fryser helt! Ta bøtta inn og la den stå en stund i romtemperatur eller dusj den med varmt vann. Snu den og lag hull i bunnen. Hvis isen er tykk, kan du ikke slå hull, men må bruke en drill eller varmt vann i stråle. Isen tåler mer, etter å ha stått litt i romtemperatur. Hvis man bruker en mindre bøtte oppi den store, kan man få fryst inn dekorasjoner langs kanten av lykten, f.eks. rognebær, blomster eller perler. Det er best å sette kubbelys i lykten, for de gir mer lys og smelter ikke bunnen av lykten. Søk på ”islykt” på nettet for inspirasjon!

Julebasar på Uranienborg Menighetshus

Lørdag 1. desember – Spilleoppdrag på Uranienborg Menighetshus på deres julebasar. Kun Hovedkorpset (HK).

Obligatorisk oppmøte kl 14:00 på Menighetshuset. Spilling kl 14:30 (5 sanger fra julehefte + 2 andre sanger). Ta gjerne med nisselue om du har. Regner med at spillingen tar ca 30 min.

For øvrig program og mer informasjon om julebasaren klikk her.

Jubileumsstevne på Bygdøynes

Lørdag 16. juni er det duket for jubileumsstevne i anledning Bygdøy Skoles Musikkorps 70 år. Vi deltar med både hovedkorps, juniorer og aspiranter. Det blir en veldig morsom og underholdende dag med bl.a. spilling sammen med flere andre korps, opptreden av Garden, beat for beat show osv. 

Under kan du se dagens program (fra kl 10-14) samt kjøreplanen som gir en oversikt over hva som skjer fra scenen på Bygdøynes. Vel møtt!