Julegrantenning på Uranienborg Skole

Onsdag 5. desember – Julegrantenning på skolen

Bli med på koselig førjulsmarkering! FAU inviterer elever, foreldre og lærere til julegrantenning på Uranienborg skole.

Obligatorisk oppmøte kl 17:30 på Harelabben for de som skal spille (HK og de av Jr som har lyst). Vi får tilgang til skolen eller et annet bygg for å legge fra oss instrument-kassene. Spilling ca kl 18:00 (5-6 sanger spilles fra juleheftet. Jr kan være med på to av sangene Deilig er jorden og Så går vi rundt om en enebærbusk). Ferdig ca kl 18:30. NB: Samspill hovedkorps i kirken umiddelbart etter dette.

NB: I år stiller korpset med salgsbod i skolegården med gløgg, kaffe og kaker – vi trenger et bidrag til salg per familie! 🙂

PROGRAM
✓ Korpset spiller
✓ Sanginnslag fra 2. klasse som også ønsker velkommen
✓ Kort hilsen fra rektor – julegrantenning
✓ Vi går rundt juletreet
✓ Korpset selger kaker og kaffe

Tradisjon tro, bygger vi isvarder og plasserer ut islykter i skolegården. Vi oppfordrer derfor alle til å ta med seg én eller flere isblokker eller islykter.

Isvardebyggingen og utplassering av islykter begynner kl 17.30.

Ta på varme klær og nisselue!

Velkommen!

ISTIPS!
Isvarde Frys vann i en 1-liters melkekartong. Tilsett gjerne vannmaling, konditorfarge eller glitter. Kartongen trenger omtrent ett døgn i fryseboksen for å bli gjennomfrossen. Løsne isen fra kartongen ved å skylle den med varmt vann. Er det minusgrader ute, kan man ”lime” isblokkene sammen med vann. Legger man dem som murstein, kan man bygge høy! Islykt Frys vann i en eller annen form, og pass på å helle ut vannet i midten før alt er frosset. Bruker du kokt vann vil lykten få færre bobler. For å få ut vannet, må du lage et hull i isen. Når du har helt ut vannet, kan du lage hullet større og penere om du ønsker. Med litt kaldt vann kan du kan gjøre kanten glatt og skylle vekk evt knust is som har festet seg på lykten. Etter at den er ferdig, kan islykten oppbevares i fryseboksen eller ut i kulda frem til den skal brukes. Som form kan du for eksempel bruke en ballong. Bruker du ballonger med vann kan du forme lykten ved å sette ballongen i en skål. Hvor full du fyller ballongen og hvor stor luftboble du har også betydning for hvordan formen blir. Det går også an å bruke plastkopper, -skåler eller melkekartonger. Med minus grader ute, kan man bruke en bøtte (lekebøtte, vaskebøtte, matemballasje el. av plast). Bøtta må være rett eller være videst i toppen, for at det skal være mulig å få isen ut. Fyll bøtta nesten full med vann og sett den ut. Hvor lenge bøtta må stå ute, kommer an på hvor stor bøtta er og hvor kaldt det er. Er det ti minus så kan det hende en 10 liters bøtte er ferdig etter 24 timer om den står fritt. Det kan også ta flere netter, men pass på at vannet ikke fryser helt! Ta bøtta inn og la den stå en stund i romtemperatur eller dusj den med varmt vann. Snu den og lag hull i bunnen. Hvis isen er tykk, kan du ikke slå hull, men må bruke en drill eller varmt vann i stråle. Isen tåler mer, etter å ha stått litt i romtemperatur. Hvis man bruker en mindre bøtte oppi den store, kan man få fryst inn dekorasjoner langs kanten av lykten, f.eks. rognebær, blomster eller perler. Det er best å sette kubbelys i lykten, for de gir mer lys og smelter ikke bunnen av lykten. Søk på ”islykt” på nettet for inspirasjon!